تفاوت کولر گازی با کولر آبی + مزایا و معایب

تفاوت کولر گازی و آبی

تفاوت کولر گازی و آبی در چیست؟ کولر آبی بخریم یا گازی؟ در شهرهای گرمسیر عملکرد کولر گازی بهتر است یا کولر آبی؟ این سؤالات معمولاً دغذغه بسیاری از مردم هستند. با شروع فصل تابستان و گرم شدن هوا، بیشتر افراد به فکر سرویس، تغمیر یا حتی خرید کولر برای منزل یا محل کارشان می افتند. به همین دلیل باید کولری خریداری کنند که هم از نظر کیفیت و هم از نظر قیمت مناسب آن ها باشد. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم تا مزایا و معایب کولر گازی و کولر آبی را شرح دهیم.


تفاوت کولر گازی با کولر آبی در مصرف برق

میزان مصرف برق کولر گازی

یکی از دلایلی که باعث می شود شما در بین خرید کولر گازی یا کولر تردید کنید، میزان مصرف آن ها است. مصرف برق نکته ای مهم برای شهرهای سردسیر است؛ زیرا محاسبه برق این شهرها با شهرهای گرمسیر متفاوت است باید بیشتر صرفه جویی کنند؛ زیرا در این صورت هزینه زیادی را باید برای قبض برقضان بپردازند. این نکته در شهرهای گرمسیر به دلیل گرمای فراوان خیلی حائز اهمیت نیست. حال در ادامه درباره تفاوت کولر گازی و آبی را در مصرف برق بیشتر صحبت می کنیم.

میزان مصرف برق کولر گازی

یکی از نکات مهم، تفاوت مصرف برق کولر آبی و گازی است. کولر گازی مانند دیگر وسایل برقی برای از برق برای تامین انرژی و کار کردن استفاده می کند. اگر یک وسیله برقی ۱۰۰۰ واتی را شما به مدت ۱ ساعت روشن بگذارید، حدود ۱ کیلو وات میزان برق مصرف می کند. همچنین اگر ۱۰ عدد لامپ ۱۰۰ وات را نیز به مدت ۱ ساعت روشن بگذاریم، در کنتور برق عدد ۱ یک را نشان می دهد؛ این عدد به معنی مصرف ۱ کیلوات وات ساعت است.

تفاوت کولر گازی و کولر آبی اینجا خودش را نشان می دهد. اگر شما یک کولر گازی ۲ هزار واتی را به مدت ۱ ساعت روشن نگه دارید، حدود ۲ کیلووات ساعت برق مصرف می کند. کولرهای گازی اسپلیت امروزی با ظرفیت های ۱۲۰۰۰ تا ۳۶۰۰۰ در بازار موجود هستند. حال هر چقدر که ظرفیت کولر گازی اسپلیت بالاتر باشد یا موتور پیستونی یا روتاری آن قوی تر باشد، مقدار وات کولر گازی نیز بیشتر است. به عنوان مثال کولر گازی ایوولی ۱۲۰۰۰ تا کولر گازی ایوولی ۳۰۰۰۰ توان مصرفی استاندارد و با موتور روتاری ۴۱۰۰ تا ۲۶۴۰۰ را دارند. با این وجود توان و قدرتی که کولر گازی مصرف می کند به نوع آن کولر اسپلیت بستگی دارد و با تغییر نوع آن کاهش یا افزایش می یابد.

میزان مصرف برق کولر آبی

کولر آبی با استفاده از تبخیر قطرات بسیار ریز آب که با هوا ترکیب می شود، پروسه خنک سازی را انجام می دهد. به همین خاطر کولر آبی بهترین انتخاب برای مناطقی که دارای اب و هوای خشکی هستند، است. همچنین به خاطر تفاوت محاسه مصرف برق در مناطق سردسیر و گرمسیر، مصرف برق کولر آبی بسیار ارزان تر از کولر گازی برایشان هزینه بر خواهد بود. به عنوان مثال اگر شما از کولر آبی در شبانه روز به طور متوسط ۱۰ ساعت استفاده کنید، میزان مصرف برق کولرتان در طول یک ماه حدود ۱۲۰ کیلوات ساعت خواهد شد. مصرف برق یکی از تفاوت کول کولر گازی و کولر آبی است.


تفاوت کولر گازی با کولر آبی از نظر صدا

تفاوت کولر گازی و آبی از نظر صدا

یکی از مهم ترین تفاوت کولر گازی و آبی، به میزان صدای آن ها در حین فعالیت است. بیشترین میزان صدای کولر اسپلیت از یونیت خارجی که همان کندانسور نام دارد ایجاد می شود. به مین دلیل کندانسور را در فضای بیرونی و خارج از منزل نصب می کنند تا صدای آن مزاحم آرامش افراد داخل منزل نشود. این میزان صدا در مقایسه با کولر پنجره ای بسیار کمتر است.کولر آبی نیز به طور معمول در پشت بام، بالکن یا حیاط قرار می گیرد. به همین خاطر در حین فعالیت، صدای کمی وارد ساختمان می شود؛ اما به طور خلاصه صدای کولر گازی بسیار کمتر از صدای کولر آبی است.


تفاوت کولر گازی با کولر آبی از نظر هوای پاک

تفاوت کولر گازی و آبی از نظر صدا
تفاوت کولر گازی و آبی از نظر صدا

مقایسه کولر گازی با آبی از این نظر تصفیه هوای ورودی به منزل اهمیت پیدا می کند. به عنوان مثال کولر گازی ایوولی ۳۶۰۰۰ فضای بیرون از منزل را به سبب تولید گازهای خود آلوده می کند، اما هوای داخل منزل را تصفیه می کند. این نکته در شهرهایی مانند تهران، اهواز و… که با آلودگی هوا دست و پنجه نرم می کنند بسیار اهمیت دارد.کولر آبی برای خنک کردن، هوای بیرون را با کشیدن هوای بیرون که شامل ذرات معلق و آلودگی های هوا را همراه خود به داخل منزل می آورد. شما می توانید با تعویض به موقع پوشال های کولر آبی، از ورود درصد بسیار زیادی از این نوع آلودگی ها جلوگیری کنید. تفاوت کولر گازی و آبی از نظر تصفیه هوا بسیار زیاد است؛ زیرا کولرهای گازی به سبب تکنولوژی های پیشرفته و فیلترهای تصفیه هوای حرفه ای که درون آن ها تعبیه شده است، هوای سالم تری را وارد منزلتان می کنند.


تفاوت کولر گازی با کولر آبی از نظر سرمایش

تفاوت کولر گازی و آبی از نظر صدا

اولین و اصلی ترین وظیفه هر نوع کولری، تولید هوای خنک است. یکی از بزرگ ترین تفاوت کولر گازی و آبی نیز در همین جا نمایان می شود. به طوری که کولر آبی از یک روش طبیعی و قدیمی یعنی تبخیر هوا برای تولید هوای خنک استفاده می کند. در صورتی که کولر گازی اسپلیت از یک روش مصنوعی برای سرمایش محیط بهره می برد. کولر آبی هوای گرم بیرون از منزل را گرفته و آن را از پوشال خود عبور می دهد. هوای گرم در حین عبور از این پوشال های مرطوب تبخیر شده و دمای آن کاهش پیدا می کند. در نهایت هوای خنک شده توسط فن در محیط توزیع می شود.

سرما سازی در کولر گازی اسپلیت به وسیله کمپرسور انجام می شود. کمپرسور وظیفه فشرده کردن گاز را در محیطی بسته به عهده دارد تا بتواند گاز را تبدیل به مایع کند. بعد از این مرحله گاز فشرده شده در این حالت گرم می شود. سپس کندانسور به کمک یک فن دمنده که در بیرون از منزل قرار می گیرد، دمای گاز مایع شده را کاهش می دهد. سپس با ایجاد یک افت فشار در مسیر عبور آن، در مبدل حرارتی دیگر به نام اواپراتور (تبخیر کننده) آن را تبخیر و باعث سرد شدن لوله های اطراف اواپراتور می شود. حال با عبور دادن هوای گرم درون اتاق به وسیله یک فن دمنده از میان پره های سرد شده، دمای هوا نیز سرده شده و به درون اتاق جریان پیدا می کند. در انتها بعد از انجام عمل تبخیر در قسمت اواپراتو، مبرد مجددا به گاز تبدیل شده و به سمت کمپرسور (یونیت بیرونی) هدایت می شده تا دوباره فشرده شده و به سیلک کولر گازی اسپلیت تکرار گردد.


مقایسه کولر گازی با کولر آبی

مقایسه کولر گازی و کولر آبی

اگر می خواهید متوجه شوید که کدام مدل برای منزل یا محل کار شما بهتر است، باید ابتدا تفاوت کولر گازی و آبی را متوجه شوید. برای این منظور بهتر است که مزایا و معایب هر کدام را بررسی کنید. در این صورت می توانید انتخاب بهتری انجام دهید.

مزایای کولر گازی نسبت به کولر آبی

  • تولید هوای سالم و تصفیه شده به دلیل فیلترهای مخصوص
  • تولید سرمای مناسب هر قسمت از محیط
  • کاهش مصرف انرژی به دلیل وجود ترموستات
  • خنک کردن سریع فضا بلافاصله بعد از روشن شدن کولر
  • راه اندازی سریع و بدون دردسر
  • بی صدا و بدون مزاحمت صوتی
  • کار کردن بدون وابستگی به دمای خارج از محیط
  • بدون نیاز به مصرف آب و صرفه جویی در این زمینه

معایب کولر گازی نسبت به کولر آبی

  • هزینه سرویس و نگهداری بالا
  • قیمت بالاتر نسبت به کولر آبی
  • مصرف برق بالا (کولرهای قدیمی)

مزایای کولر آبی

  • راه اندازی و نگهداری آسان و مقرون به صرفه از لحاظ هزینه
  • قطعات ارزان و قابل دسترس و بدون هیچ ابزار عایق کاری خاص
  • سازگار با محیط زیست و عدم تخریب آن
  • مصرف برق بسیار پایین نسبت به کولر گازی
  • دسترس بودن لوازم یدکی در هر شرایطی
  • مناسب برای شهرهایی با آب و هوای خشک

معایب کولر آبی

  • نیاز بیش از حد به مصرف آب با وجود خشکسالی و کمبود آب در کشور
  • نداشتن فیلتر و ورود هوای آلوده و ذرات گرد و غبار از طریق کانل های کولر به داخل محیط
  • به وجود آمدن قارچ و بوی نامطبوع در صورت تاخیر در تعویض پوشال ها
  • امکان زنگ زدگی و خوردگی به دلیل قرار گرفتن در محیط بیرون و آب
  • برای شهرهای گرمسیر با دمای بیشتر از ۲۰ درجه مناسب نیست
  • به دلیل استفاده از هوای محیط میزان سرمایش محدودی دارد

جمع بندی

در این مقاله درباره تفاوت کولر گازی و کولر آبی صحبت کردیم. هر کولری فارق از شرکت سازنده اش و برندی که دارد، باید از نظر مدل مقایسه شود. شما باید با توجه به بودجه و نیاز خودتان امکانات و توانایی های یک سیستم سرمایشی را بررسی کنید. به عنوان مثال قبل از هر چیزی کولر گازی اسپلیت بخریم یا پنجره ای یا حتی آبی؟

سؤالات متداول

تفاوت کولر گازی با کولر آبی در چیست؟

یکی از بزرگ ترین تفاوت های کولر آبی و گازی در میزان مصرف برق آن ها است. میزان مصرف برق کولر گازی بیشتر است.

کولر گازی هوا را خنک تر می‌کند یا کولر گازی؟

مهم ترین تفاوت کولر گازی و آبی در میزان سرمایش آن است. کولر آبی مناسب آب و هوای بالای ۲۰ درجه نیست.

هوای کولر گازی تمیز‌تر است یا کولر آبی؟

داشتن فیلتر و تصفیه هوا بزرگ ترین تفاوت کولر گازی و آبی است که برای مردم اهمیت دارد.

دیدگاهتان را بنویسید